Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2015 11:14 - НОВОРАЗКРИЛАТА СЕ ТАЙНА НА КОДОВЕТЕ В НАС
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 4743 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НОВОРАЗКРИЛАТА СЕ ТАЙНА ЗА КОДОВЕТЕ,
КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ

До сега известните кодове, които управляваха нашето подение, избори и решения съвсем на несъзнателно ниво бяха Кода за оцеляване и Кода за продължение на рода. Въпреки, чесъм писала доста за тях ще ги спомена пак. Тук няма да се занимавам кой, кога и как е заложил в нас тези кодове, кой ги управлява, на кого са изгодни и т.н. Аз не се занимавам със "световна конспирация", с "между звездни войни" и нямам намерение да засилнав параноята във вас, а да ви обясня как и покакъв начин може да подобрите живота си.

Код за оцеляване – той е отговорен ние да оставаме живи и обърнете внимание – НА ВСЯКА ЦЕНА. Той е отговорен "да ни закара живи до смъртта", да ни спасява отново и отново, да ни съхранява когато има смъртна опасност и т.н. Този, а и другите кодове са вложени в съзнанието ни на много дълбоко ниво и най-често (при психично здравите хора) не ни е подвластен. Ние правим нещата автоматично без да влагаме никаква мисъл. Когато има смъртна опасност, ние не се спираме да се питаме – искам ли да живея или не – действаме спасявайки се, според вложения в нас инстинкт- чрез бягство, нападение или замръзване на място. Опасното при този код е, че не влагайки мисъл, ние можем да отнемем чужд живот, спасявайки своя. И често нашето спасение има твръде висока цена. Но както казват "пада ми пердето пред очите и много много не се замислях". Да, така е, защото действаме автоматично и несъзнателно, подвластни на този вложен в нас код.

Как все пак ние можем да вземем отново в ръцете си максимално управлението на живота си и да намалим влиянието на този код?

Чрез увеличаване на ролята на съзнанието, на дела на решенията взети под влиянието на  осъзнатия избор и проява на свободна воля.

Как става това? Чрез тренировки за запазване на спокойствие, присъствие на духа, хладнокръвие и в ситуации, които на пръв поглед изглеждат опасни. Това се тренира под една или друга форма във всички бойни изкуства. Когато ние не сме в смъртна опасност, т.е. нашето съзнание не подава сигнал на нашия "Паник-бутон" , не  задейства кода за оцеляване, който трябва да ни спаси, повтарям на всяка цена, т.е. и с цената на много разрушения в нас или около нас. Колкото по-малко стрес и паника, толкова повече свободен избор. За запазване на спокойствието естествено помага и заниманията с йога и медитации, а и много други практики и осъзнато разширяване на изявата на свободната ни воля.

Код за продължене на рода – той има за цел да продължава живота на земята. Колко често си казваме – "падна ми пердето пред очите и избрах най-неподходящия партньор за връзка и за създаване на деца". Когато половия нагон заговори умът заспива, нали? За това е отговорен точно този код. Но ние сме цивилизовани хора, напреднали в развитието си и все повече осъзнаваме последиците от постъпките си. За това, ако преди, а и сега в много страни, жените са задължени да се покриват целите и лицата и косите си за да не предизвикват с нещо мъжете, защото се смята, че те не могат да владеят своите полови желания и са едва ли не са ниво първични животни. (но да не обиждаме животните, защото дори и при тях мъжкия екземпляр отделя време и енергия да ухажва женската и тя има право да се съгласи или не) При тези народи и религии цялата отговорност за половите отношение се хвърля върху жената и дори когато те са проведени без нейно съгласие и с използването на насилие – еднозначно се смята, че виновната е тя.

От тук е въведен и термина "сляпата неделя" – избора на партньор като че ли става неосъзнато и без проявата на свободната ни воля. Когато осъзнаем, че става въпрос не само да сексуално преживяване, но и създаване на бъдещето ни поколение ние веднага "изтрезняваме" и пелената става по-тънка и прозрачна. Много помага въпроса – искам ли да имам деца от този човек? Искам ли той да е родител на моите деца? Ако се питате това, още докато можете да разсъждавате ще отделите двете състояние на секс и на създаване на бъдеще поколение. От тук натакък вече всичко ще е по-ясно и ще знаете какво да правите. Въпреки, че майчиният ни инстинкт често е по-силен от здравия разум, примери в изобилие,нали?

Код за себевъзстановяване – това е сравнително новооткрит код, който е заложен в нашето тяло и ни дава възможност да възстановяваме силите си и да оздравяваме. Той в своя зародиш е неподвластен на разума ни, но колкото повече осъзнаваме неговото съществуване толкова по-добре ще живеем в хармония със себе си. Тогава ще можем да планираме почивките си, осъзнавайки тяхната жизненоважна необходимост за нешето съществуване. Това е точно времето за възстановяване. Отделяйки повече време за осъзнати почивки, ние много по-малок ще се разболяваме. Защото това е несъзнателно проявление на кода за възстановяване, който те кара за почиваш, нали помните ... на всяка цена.

Осъзнатото ползване на Кода за възстановяване ще подпомогне и за по-бързото и ефективно оздравяване на тялото ни  без докторска и лекарствена намеса. Т.е. не пречете на тялото си да оздравее. А и още по-добра – не го принуждавайте да се разболява за да си почива и възстановява. Любимата ми поговорка тук влиза в сила "Умният знае как да излезе от стуации, в които мъдрия не влиза". Бъдете мъдри – почивайте съзнателно. Определете си ежедневно и дори ежечастно, ежеседмично, месечно, годишно почивки. Когато окото примигва – то почива. Когато сърцето се свива – то почива и т.н. Почивката е заложена в нас. Необходимостта от сън е жизнено важна, но не само като присъствие, а и като качество и количество.

Почивайки осъзнато, избирайки най-подходящата за вас форма ан почивка, ще спомогнете на своя Код да се задейства и да ви оставя здрави за цял живот. Въведете ритмичност, хармония, синхрон. Това са изисквания на вашето тяло.

Всичките зараствания на рани и счупвания са също неосъзнато действие на Кода за възстановяване. Неговото активно действие спомага за ритмично  обновяване на клетките и запазване на младия ви и жизнен вид.

 

Код за себеунищожение – съмсем новопоявил се код. В какво се състояи неговата същност? Обърнете внимание – той се задейства, когато ние се почувстваме ненужни, неполезни, нежелани, необичани, нетърсени, незначителни, когато сме отречени, изгонени, изпъдени, изоставени, забравени, извън комуникациите, извън социалната мрежа и контакти. Състояние на самота, изолираност, депресия, мъка, тъга, нещастие....

Когато човек излезе извън кръга на общуване, той попада в неестествена за него среда, защото човекът е стадно животно, създадено е да живее на групи и когато едно такова животно е изгонено от стадото по какъвто и да е повод, то се счита за негодно за живот. Инстинктите му за оцеляване, за продължаване на рода, за себевъзстановяване се притъпяват и той съвсем несъзнателно включва на режим себеунищожение. Точно като роботите, които свършили задачата си се самовзривяват.

При човека това става съвсем несъзнателно чрез създаването на вредни навици, не поддържане на здравето си, себеизоставяне, немърливост и т.н.

Винаги съм се питала "Защо след като осъзнаваме,че нещо е вредно за нас, ние посягаме съм него отново и отново?" и логичния за мен отговор дойде при осъзнаване на действието на този код.

Кога се задейства той? При намаляване на Коефициента на полезно действие (КПД) – осъзнато или не. Ние ставаме ненужни. И започване да се себеунищожаваме. Това е резултат от ниското самочувствие, на ниска себеоценка и т.н.

Човекът е създаден да съществува защото е нужен, необходим, желан, полезен, любим, търсен, обичан, значим. Как може да знае че е такъв? Ами помогнете му – дайте това чувство на близките си и обични същества, помогнете им да увеличат своя КПД и да задействат своя код за възстановяване и подмладяване, а не този на себеунищожението си. Дайте им възможност да ви бъдат полезни и им го казвайте. Бъдете благодарни и им го казвайте. Обичайте ги и им го казвайте. Хвалете ги. Свързвайте се с обичаните и важни за вас хора. Не може да кажете, че обичате някой с когото не сте говорили месеци и години, някой който забравяте или не му обръщате внимание. Това не е Любов.
И точно за това се оказва, че ЛЮБОВТА е живоспасяваща – защото  спира действието на себеразрушението.

Забравяме възрастните си родители. Те престават да се чувстват полезни и значими и започва техния процес на забързано остаряване и себеразрушение.

Забравяме приятелите си, хората, които ние сме избрали да ни бъдат приятели, не поддържаме връзка, изолираме се, забързани в състазанията в живота. Така задействаме и собствения си код, а и спомагаме за задействането му и у другите, които твърдим че обичаме.

Силните жени, които взимат всичко в свои ръце, обявяват мъжете си за некадърни, мухльовци, несправящи се, мързеливи и др.подобни ненужновци, неспособни да направят нещо като хората – задействат у тях кода за себеразрушения (забелязва ли ли сте кои мъже се пропиват – некадърните?! Мъжете със силни и властни жени!?) Жената завзема цялата власт и работа в къщи, а за мъже не остава къде да се чувства полезен. Неговия КПД спада във всички области на живот и се появява затворени кръг на нещата.

Властните и негативни майки, които повтарят на деца си, че от тях нищо няма да излезе? И колко жалко, че се оказват прави, защото децата им избират да задействат под една или друга форма кода за себеунищожение?

Тодзи код може да се задейства и на национално ниво. Унищожавайки самочувствието за значимост и полезност на един народ се задейства и корена на кода за себеунищожение.

Как се задейства Кода за себеунищожаване на общопланетно ниво – много просто с едно изречение – Ти нямаш пари, значи не си важен!

Всички нямащи пари или изобщо нямащи материални богатства са неважни, незначими, не им обръщаме внимание, оставяме ги да се себеунищожават.

До всички, които не са съгласни с мен:

Много се надявам, написаното да ви накара да се замислите и промените някои от навиците си.

Благодаря

Виктория

 

 

 

 

 




Гласувай:
5



1. lava - *^*
30.07.2015 14:35
Споделям напълно Вашата гледна точка :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2545511
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697