Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2018 13:32 - Американски сенатор се завръща от Сирия, твърдейки, че Великобритания планира химическа атака
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1246 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Американски сенатор се завръща от Сирия, твърдейки, че Великобритания планира химическа атака https://yournewswire.com/senator-syria-uk-chemical-attack/

9 септември 2018 г. Бакстър Дмитрий Новини , САЩ 5

image

Ричард Блек, вицеен сенатор от Вирджиния, се е завърнал от пътуване до Сирия и заяви, че е открил доказателства, че британската разузнавателна служба MI6 планира непосредствена атака срещу сирийския народ за химическо оръжие, която след това ще обвинява за сирийския президент Асад.

Преди около четири седмици разбрахме, че британското разузнаване работи за химическа атака, за да обвини сирийското правителство, че Сирия ще бъде отговорна", заяви г-н Блек на Al Mayadeen, канал за новини, базиран в Бейрут.

Г-н Блек по-късно изясни, че има предвид, че британците не планират сами да извършат атаката, а да насочат бунтовниците или да направят фалшива атака, която международната общност ще обвини в Асад.

Г-н Блек също каза, че някои химически атаки, за които преди е било съобщено, че са се случили в Сирия, са били британски фалшификати, изтеглени с помощта на доброволеца, отговарящи за първи път, известни като "бели каски".

"От това, което мога да кажа, планират фалшива атака, а не истинска атака, но всъщност те накарат хората да излязат от града и са обучили хората да представят жертвите на газов атентат", каза г-н Блек интервю с The Washington Post. "И планът е да се използват белите каски, които винаги са били замесени в тези прословути измами, да изобразяват атака".

Независими доклади : Държавният департамент категорично отхвърли твърденията на г-н Блек, които отразяват това, което нарича "скандално" руски и асадски режими, че Великобритания и САЩ са извършили химически атаки с помощта на белите каски.

"Сирийският режим нееднократно е използвал химическо оръжие", заяви държавният служител на Държавния департамент, който обсъди въпроса с условието за анонимност, защото не е упълномощена да го прави публично, каза в електронна поща. "Отричането на Русия и режима няма доверие, нито все по-обидната и скандална руска пропаганда, обвиняваща САЩ и Обединеното кралство в планирането и извършването на атаки срещу военни действия, за да оправдаят отмъщение в Сирия ... Белите каски са хуманитарна организация, живее и продължава да реагира на бомбардировките на руски и режимни военни сили. "

  imageСилите на Асад печелят войната и изтласкват терористите от Сирия.

Говорителка на британското посолство не отговори на искането за коментар относно твърденията на г-н Блек, които осъдиха някои експерти от Близкия Изток.

"Обвийте главата си около това: избран американски служител е папагал пропаганда руски-Асад режима-Хизбула на телевизионен канал, тясно свързан с (ако не под ръководството на) определена чуждестранна терор организация, Хизбула," tweeted Дейвид Daoud, базиран изследователски анализатор в мозъчния тръст United against Nuclear Iran.

Критиците твърдят, че г-н Блек е бил използван, може би несъзнателно, като инструмент за сирийска пропаганда, тъй като правителствените сили се нападали за нападение над провинция Идлиб, последната крепостна крепост на страната. В него живеят близо 3 милиона души, включително закоравелите бойци, които отказват да се предадат другаде. Най-малко половината от населението е цивилно население.

"Аз съм просто човек, който е дълбоко загрижен за постигането на мир и спирането на клането в Близкия изток", каза г-н Блек. "Американците обикалят цялото място през цялото време и единствената причина, поради която се фокусират върху мен, е, че казвам истината за това, което виждам и какво става."




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39931723
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930