Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.03.2018 17:30 - Путин отровил Скрипал?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2645 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Нужни бяха дванайсет дни, за да разберем, че бившият шпионин Скрипал е отровен от… Путин. Всъщност на мнозина това беше ясно още в началото. Все пак знаем, че Путин по принцип е виновен за всичко, което се случва по света, и дори за това, което не се случва, е виновен пак той.

Това доста тежко обвинение бе отправено от британския външен министър Борис Джонсън. Но как го отправи – той каза, че Путин най-вероятно е виновен. Най-вероятно. Тоест може да го е отровил, а може и да не е. Естествено, хората възприемат това буквално като „Путин отрови Скрипал”. Изобщо всяко обвинение от страна на британците се съпровожда от думите „най-вероятно” и „предполагаме”. Защо? Защото те нямат доказателства срещу Русия. А ако едно обвинение не може да бъде доказано, то се нарича клевета.

Постоянно слушаме и думата „Новичок”, която просто зомбира част от зрителите и читателите (включително и част от читателите на блога, съдейки по коментарите под предишния постинг). Журналистите копипействат тази руска дума и я наричат химическо оръжие. Но това не е вярно. Първо, за „Новичок” знаем от един-единствен източник – бившия съветски химик Вил Мирзаянов, живеещ в САЩ, който твърди, че СССР е имал секретно химическо оръжие с такова название. Самият Мирзаянов твърди, че е участвал в разработването му, работейки в съветска лаборатория в Узбекистан.

Но! Първо, нито СССР, нито Русия са приемали на въоръжение химически вещества с такова название. Имало е програма с подобно име, която е изследвала възможността няколко вида химически вещества да се използват като оръжие. Програмата обаче е била закрита без въпросните вещества да се превърнат в химическо оръжие.

Второ, ОЗХО не смята „Новичок” за химическо оръжие и не го внася в списъка си със забранени вещества. Дори и факта, че Мирзаянов предоставя формули, за които твърди, че са на „Новичок”, специалистите на международната организация остават скептично настроени и дори подлагат на съмнение, че подобно химическо оръжие изобщо съществува. Скептични са дори експертите на британската химическа лаборатория Портън Даун, разположена недалеч от мястото, където е бил отровен Скрипал.

Трето, някои „експерти” се опитват да ме убедят, че щом Мирзаянов е казал, че само Русия разполага с „Новичок”, то това е 100% доказателство, че Русия е виновна. Само дето в интервюто си Мирзаянов каза, че извършител може да е или Русия, или някой, който е чел книгата му, в която са посочени формулите на „Новичок” (книгата излиза на пазара още през 2008). Пък и откъде Мирзаянов знае, че руските служби са отровили Скрипал? От ЦРУ ли са му подсказали?

Четвърто, за да може британците да кажат, че веществото, отровило Скрипал, е „Новичок”, то те трябва да имат мостри от него, за да направят сравнителен анализ. Не е вярно, че с „Новичок” разполагат само руснаците. Във формулата на този тип химически съединения няма нищо ексклузивно, други държави (включително САЩ и Британия) също имат достъп до тях. Дори в Чехословакия през 1980-те години синтезират подобни на „Новичок” вещества за военни цели.

Пето, ние всъщност не знаем с какво е бил отровен Скрипал и дъщеря му. Британците не публикуват медицинските му изследвания. Не е известно дори къде именно се е случило отравянето. Дали в дома на шпионина, дали в пицарията, дали на улицата. После писаха, че отровата била в куфара на дъщеря му и т.н. Има противоречия и около това колко души са пострадали от „Новичок”. Съобщаваше се, че бил пострадал полицай, после писаха, че той вече е добре. Писаха и за още 10 натровени, но това звучи малко подозрително.

Една от жените, която оказала първа помощ на дъщерята на Скрипал, не получила никакви отравяния или проблеми със здравето, въпреки че прекарва повече от половин час около Скрипал (въпросната жена даде интервю на британските медии). Останалите очевидци, които първи откриват безпомощния шпионин и дъщеря му на улицата, също не получават никакви отравяния или химически поражения. Затова и е доста спорно дали изобщо е било използвано химическо оръжие подобно на „Новичок” или все пак става дума за някакъв друг препарат от британските военни арсенали.

Доста странно изглеждат и репортажите от предполагаемото място на химическото заразяване. Вижда се, че хора с костюми за химическа защита събират нещо от земята, а на един метър от тях стоят полицаи и пожарникари без никаква защита. Даже маски не слагат, въпреки че британските медии описват „Новичок” като най-силната и страшна отрова в историята. Е, британските ченгета и пожарникари не ги е страх явно, корави типове са те...

image

image

Междувременно британските власти и медии продължават да подгряват истерията около Скрипал, обвинявайки вече и Путин и заплашвайки с нови сурови мерки. Е, могат да добавят още санкции или да напишат някоя нова декларация, разказвайки колко единна е Европа и как ще „изолират” Русия. От времето на Обама още се канят да изолират Русия, ама все не се получава.

На читателите на блога пък мога да предложа една надеждна защита срещу химически оръжия, в случай че коварният Путин реши и вас да отрови с „Новичок” или нещо подобно. Шапка от фолио – лесно се прави с подръчни средства. Проста работа, но много ефективна – ще ви спаси и от Путин, и от радиация, и от космическо облъчване и от извънземни. За съжаление няма да може да ви спаси от глупостите и пропагандата, която се лее от телевизора и вестниците.

image

 




Гласувай:
9



1. apostapostoloff - Аман от теб бе,
17.03.2018 17:39
русофилистик!

Заври си тоя Путкин най- сетне отзад и спри да ни досаждаш с твоите гулпотевини и несъществени брътвежи!
цитирай
2. worldissue - Апостоле, отивай да се лекуваш! ...
17.03.2018 17:55
Апостоле, отивай да се лекуваш! Путкин има само в твоята болна и проста кратуна.
цитирай
3. pando - Русофобите пикаят гаС
17.03.2018 19:04
Защото Путин им хвана спатиите и гнусните им номера не минават...За това всеки повод е добре дошъл за развихряне на русофобска истерия.
Но и това няма да им помогне. Сами се оплитат в лъжите си.
цитирай
4. krumbelosvet - Г-н Апостолофф,
18.03.2018 08:43
Думата "Глупотевини" я изобрети Ф.Д. И всеки който я е приел в речника си, по правило е подскачал на известните митинги, облъчвани и ПСИХОТРОННО, което пък води да трайни натрапчиви идеи. Как ше се лекуват един ден тия "идеи"? Сигурно има или ще се намери противоотрова.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215925
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031