Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2018 15:45 - МЕДИИ ОЧЕРНИХА БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА И УБИХА ПОВТОРНО ВИКТОРИЯ!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 4852 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 10.10.2018 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Поклон пред паметта на Виктория! Съболезнования към близките й!
Потресен съм от жестокостта на престъплението!

Негодувам от безпрецедентния опит на медии и журналисти да създадат, лансират и разпространяват масирано неистини, манипулации и дезинформации.
И тук - в България, и зад граница - по адрес на страната.

Кой извратен мозък сътвори черната ПР-кампания и се изгаври с паметта на убитото момиче?
Как така лавинообразно, без да се проверява информация, без да се изчака анализът и резултатите от процесуално-следствените действия се задействаха медийни мегафони, които зовяха, чернеха, крещяха, постановиха присъди.
Защо се случи всичко това и в услуга на кого?
Бруталността на убийството и жестокостта се изравняват с вторичната виктимизация на Виктория.
Медии убиха повторно Виктория.

Бе нарушен Етичния кодекс на медиите:
1.1.2 Няма да публикуваме информация, за която знаем, че е невярна.
1.1.3 Няма да подвеждаме обществото и ясно ще посочваме къде са използвани манипулирани текстове, документи, образи и звуци.
1.2.1 Ще публикуваме ясна и достатъчно забележима поправка, щом бъде доказано, че е публикувана неточна или подвеждаща информация, и ще се извиним, ако е необходимо.
2.4.3 Няма да публикуваме информация или снимки за личния живот на деца, освен ако не е от значителен обществен интерес.
2.4.4 Няма да разкриваме самоличността на деца, попаднали в беда или засегнати от престъпления, когато това може да им навреди.
2.6.3 Ще проявяваме предпазливост при разкриването на самоличността на жертви на престъпления и свидетели на престъпления, особено в случаите на сексуално насилие, освен ако самите жертви не се съгласят да бъдат идентифицирани.
2.6.4 Ще се въздържаме от възхваляващо или придаващо излишна сензационност отразяване на престъпления, насилие и жестокост.

Всички български граждани трябва да бъдат защитени от посегателства, престъпления и т.н., независимо от професията им.

Успоредно с това, трябва да бъде казано ясно, категорично и отчетливо, че броят на журналистите, които всеки ден са заплашвани, препятствани, подложени на натиск и други форми на негативно въздействие и тормоз, заради свои публикации в медиите, блогове, социални мрежи и т.н. - непрекъснато расте.

Закон за защита на журналистите е нужен. Веднага! Факт е, че разследващите журналисти разбираемо ще са обект на агресия и атаки. Закон за защита на журналистите е особено необходим сега. Мисията на журналиста е да открива и показва Истината. Той дава сигналът, който трябва да стартира процеса на ниво полиция, следствие, прокуратура, съд. Естествено, че опитите и покушенията към гласа на обществото ще бъдат много и драстични. И тук държавата ясно трябва да каже, че защитава тази професия.

Медийното отразяване на убийството на Виктория и проведената хипнотична кампания показаха, че тези, които се борят уж най-активно срещу фалшивите новини - често са техни автори, проводници и рупори. Медиите са силна власт и успяват да въздействат - за добро, или за лошо, върху реалността и останалите власти.

Не бива да забравяме, че медиите не са имагинерно понятия. Всички ние, които работим в медиите, сме отговорни за това какви сме, как работим, как спазваме или нарушаваме правилата, стандартите, етичните норми.
Колкото зряло и мъдро е обществото ни, колкото съотносими сме и самите ние към развитието - на демокрацията и към самите себе си, толкова и по-високо или по-ниско ще бъдем в класациите за професионализъм, чест, достойнство и човечност.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2528969
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031