Постинг
22.07.2015 13:23 -
Зелен боб за повече енергия
Автор: iliada
Категория: Хоби
Прочетен: 2079 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 22.07.2015 13:40
Прочетен: 2079 Коментари: 3 Гласове:
13
Последна промяна: 22.07.2015 13:40
Източник: Thinkstock
Според националната база данни за хранителните вещества в САЩ количеството от една чаша пресен зелен бон – около 100 г, съдържа 31 калории, 0 г мазнини, 7 г въглехидрати, 3 г фибри, 3 г захар и 2 г протеини. Зеленият боб е богат източник на витамините А, C и K, а също така съдържа и фолиева киселина, тиамин, рибофлавин, желязо, магнезий и калий. Редица проучвания сочат, че повишената консумация на растителни продукти като зелен боб понижава риска от затлъстяване, диабет, сърдечносъдови заболявания, подобрява благосъстоянието, като цяло, повишава енергията и намалява теглото. Зеленият боб съдържа високо количество хлорофил, който може да блокира канцерогенните ефекти на хетероциклични амини – естествени токсични вещества в хранителните продукти, които се получават вследствие на печенето на месото при висока температура. Ако предпочитаме печените храни овъглени, трябва да се уверим, че ги консумираме заедно със зелени зеленчуци, за да се понижи рискът за здравето. При жените, които са в детеродна възраст, консумацията на повече желязо от растителни източници като спанак, боб, тиква и зелен фасул може да подобри фертилитета. Това сочат данни от проучване на Медицинското училище в Харвард. Здравословни плюсове – зелен фасул- Пресният зелен фасул има ниско съдържание на калории (31ккал на 100грама), без наситени мазнини, голямо количество от витамини, минерали и производни растителни микроелементи.
- Зеленият фасул е богат на хранителни фибри ( 9% на 100гр), които действат като силно разслабително. Това от своя страна помага за защита на вътрешните органи. Благодарение на тези фибри се намалява и нивото на холестерола в кръвта.
- Зелен фасул – този зеленчук съдържа учудващо голямо количиство от Витамин А и много от полезните антиоксиданти като лутеин, зеаксантин и бета-каротин. Тези антиоксиданти помагат на тялото да се пребори със свободните радикали и болести при хора в напреднала възраст.
- Зеленият боб също така съдържа зеаксантин, важен антиоксидант-каротеноид , който подпомага здравословното функциониране на зрителния апарат.
- Зеленият фасул е голям “резервоар” на фолиева киселина . 100 гр. съдържат 9% фолиева киселина. Витамин B-12 и фолиевата киселина предопределят делението на клетките и синтеза на ДНК. Много често използван по време на бременност за предотвратяване на различни дефекти на плода.
- Зелените шушулки на зеления фасул съдържат големи количества Витамин B6(пиридоксин), тиамин (витамин B-1) и витамин C. Усвояването на храни богати на витамин C се противопоставя на инфекциозните болести и свободните радикали.
- Желязо, Калций, магнезий, манган и калий благоприятстват функционирането на метаболизма, а те се намират в много добри количества в зеления фасул. Калият е важен елемент, който контролира сърдечния ритъм и кръвното налягане. Копирано Нета!
Късна есен(от къде идват мечтите)
Законът за защита от домашното насилие п...
Бъдете здрави, приятели и да е честита н...
Законът за защита от домашното насилие п...
Бъдете здрави, приятели и да е честита н...
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене