Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2014 06:00 - Човешката АУРА
Автор: iliada Категория: Хоби   
Прочетен: 1095 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.04.2014 06:16




А́ура (на гръцки: αὔρα, на латински: aura - полъх, ветрец, повей). Може да се отнася до:

    Аура в древногръцката митология - богиня на бриза;
    аура - явление в оптиката, означаващо ореол (светлинен пръстен) около даден обект;
    аура в медицината - предвестен симптом за епилептичен припадък или пристъп на мигрена;

image






Аурата е енергийно поле, което обгръща човешкото тяло. Виждат я много сензитивните хора, а вероятно и някои животни.
В последната си книга “Аурата” (изд 1945г.) един от най-известните пророци на нашето време – американецът Едгар Кейси казва: „От момента, до който се простира паметта ми назад във времето, аз винаги съм виждал цветове, свързани с хората. Не си спомням случай, когато съм се срещал с човешки същества, ретината ми да не е регистрирала синьото, зеленото или червеното, меко струящи от техните глави и рамене… Беше изминало дълго време, преди да осъзная, че другите хора не виждат тези цветове. Измина също така много време, преди да чуя думата „аура” и да се науча да я прилагам към този феномен, който за мен беше нещо съвсем обичайно. Аз никога не мисля за хората по друг начин освен за тяхната връзка с аурата им. Аз наблюдавам промените при моите приятели и близки с течение на времето – при болести, униние, любов, удовлетворение – всичко това се отразява на аурата, а за мен тя е индикатор на душата. Тя ми показва в какви посоки духат ветровете на съдбата.”

aura-kirlian-krustaura-cial-3



Аура на сребърен кръст

Аура имат сички живи същества, растенията и някои твърдr структури като минералите и изделията от метал. Човешката аура е триизмерна, има формата на яйце и се простира от 2 см. до 3,5 метра извън тялото. Аурата на високоеволюиралите души, на въплътените представители на висшата Духовна йерархия, е много по-голяма и може да се простре на километри извън физическите тела, които обитават. Ореолът, който се рисува около изображенията на светците в иконографията,всъщност представлява рисунка на аура.

Присъствие на аура около човека, животните, растенията, минералите, дори металите, е регистрирано от учените още в края на 19 век, а в средата на 20-ти век се създават и първите апарати за нейното заснемане. Известни през четиридесетте години на 20-ти век стават фотографиите на съпрузите Кирлиан,които заснемат излъчваната електромагнитна енергия от човешките ръце и от растения.

Аурата на човека е многопластова. Най-отчетливо обаче се различават два слоя. Първият е близо до тялото и следва неговия контур. В различни източници може да се срещне като чи, прана или етерно тяло. Най-лесно се вижда излъчването около пръстите на ръцете, дланите, стъпалата, около главата и раменете. Ширината варира от 1-2 см. около по-голяма част от тялото и стига до 7-10 см. около ръцете. Цветът на този слой на аурата може да бъде от сивкав до меко бледо синьо като започва непосредствено до тялото с тънка ивица в черно.
,
Според съвременните научни изследвания аурата представлява електромагнитно поле около живите същества. Първата снимка на аура е направена от гениалния учен Никола Тесла през 1891 г. През 60-те години в бившия Съветски съюз се извършва първата серия тестове, които доказват нейното съществуване. До края на ХХ в. аурата е измервана и фотографирана с голяма точност в много водещи научни институти и университети по целия свят.

Но как, без да сме надарени със свръхсетивно виждане или съвременна научна апаратура, можем да определим какъв е цветът на нашата аура?

Описанието на цветовете на аурата, ще ви помогне да направите обратна връзка и преценка за собственото ви емоционално и духовно състояние. Така ще добиете представа за преобладаващия цвят в нея. Обикновено аурата на децата се различава значително от тази на възрастните и тези тълкувания не се отнасят за тях.
image
Червен

Това ще бъде основният цвят на вашата аура, ако сте изпълнени с желания и страсти, сила, динамика, стремеж към победа и успех. В живота ви преобладават напрегнати житейски ситуации, обичате спорта, борбени сте, притежавате състезателен и приключенски дух, кураж. Червеният цвят ще доминира и ако сте груби, властни, практични, имате силно развито собственическо чувство и инстинкт за самосъхранение.

Оранжев

Оранжевият е преобладаващият цвят във вашата аура, ако притежавате творчески дух, емоционални сте, доверчиви и открити, приятелски настроени към хората, контактни, имате добре развита интуиция или шесто чувство. Способни сте да достигнете до душите на другите и да им се отдадете. Много талантливи продавачи, предприемачи и хора, които се занимават с обществена дейност, имат оранжеви аури.

image

Жълт

Вие сте слънчеви и ентусиазирани личности, весели, умни, с огромно чувство за хумор; оптимисти, интелигентни, открити за нови идеи. Отличавате се с невъздържаност, експанзивност, умеете да се избавяте от проблемите и ограниченията. Имате организаторски талант, изпълнени сте с надежда, очакване и вдъхновение. Хора с жълти аури стимулират и подкрепят другите. Те пръскат лъчи като слънцето и в същото време могат и да анализират и да се занимават със сложни концепции.

Зелен

За вас се знае, че сте постоянни, упорити, издръжливи, търпеливи, с чувство за отговорност, служещи на хората, самоуверени, с високи идеали и цели, отдавате огромно значение на работата и кариерата. Имате силен стремеж към изграждане на авторитет в обществото чрез успешна професионална реализация, адаптивни сте и най-често се радвате на материално благополучие.

Зеленото е цвят и на родителите, отдадени на децата си, на социалните работници, съветниците, психолозите, на хората, чиито усилия са насочени към творческа, позитивна промяна на света.

image Син

Вие се отличавате с дълбочина на чувствата, лоялност, вярност, доверие, желание за общуване. Личните взаимоотношения са много важни за вас. Може да сте мечтатели или да имате артистични дадености. Възможно е да поставяте нуждите на другите преди своите, обичате да медитирате и да живеете за мига. Вие сте чувствени натури, интуитивни, отзивчиви, съсредоточени във вътрешния си свят, обичате самотата, страните от надпреварите и желаете да сте в хармония с другите. Имате нужда от тиха и спокойна обстановка.

Ще откриете много “сини” художници, поети, писатели, музиканти, философи, борци за правдата, търсачи на духовното, на истината, на справедливостта и красотата във всичко.
Виолетов

Вие сте оригинални, увличате се по необичайното, имате психични способности, необикновено излъчване и чар, притежавате невероятна способност да осъществявате мечтите си, да реализирате желанията си в материалния свят, умеете да очаровате и да доставяте удоволствие на другите; лесно достигате по-високите нива на съзнание. Разумни сте и не съдите ексцентричните (погрешните) прояви на другите. На хората около вас може да им се струва, че живеете във въображаем свят.

Чувствителни и състрадателни, “виолетовите” оценяват нежността и любезното отношение. Ще откриете много хора с виолетова аура сред свободолюбивите мислители, ясновидците, революционерите и сред всички необикновени наглед силно магнетични личности.

Бял

Вие сте духовно мотивирани, открити и възприемчиви към Божественото и духовния свят. Можете да се слеете с ВСИЧКО, КОЕТО Е. Вероятно стоите далеч от материалните проблеми и амбиции. Вътрешно просветление и космична мъдрост характеризират бялата светлина.

Малките деца, светците, Духовните учители, тези, които работят с енергия, и постоянно медитиращите имат светла, бяла аура. Като цяло, бялото рядко “оцветява” аурата на възрастните.

Цветовете на аурата се променят постоянно според промените, които настъпват в нашите мисли, чувства и духовни разбирания.



  автор Муси Дачева








Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iliada
Категория: Хоби
Прочетен: 5232891
Постинги: 6051
Коментари: 27723
Гласове: 78976
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. 1
2. 1
3. 1
4. 1
5. 1
6. 6.1
7. 11111