Постинг
28.03.2014 06:43 -
Този чуден плод
Автор: iliada
Категория: Хоби
Прочетен: 1341 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 28.03.2014 06:46
Прочетен: 1341 Коментари: 4 Гласове:
12
Последна промяна: 28.03.2014 06:46
Авокадото се смята за здравословна храна от около 3000 години. Още ацтеките са били наясно с този факт и са го смятали за „Плод на боговете”, а според маите то има магически сили и освен това е силен афродизиак.
Дали те са били прави, още не е научно доказано, но се знае, че авокадото е наистина полезно за здравето. По-точно? Половин авокадо осигурява една пета от препоръчителната за всеки човек дневна порция плодове или зеленчуци.
Освен това този плод е пълен с витамини, минерали, включително и калий (повече, отколкото има в бананите), но не съдържа холерестерол или твърди мазнини, а вместо тях – моно сатурати (които помагат за намляването нивата на „лошия холестерол). Подобно на зехтина, авокадото може да се похвали само с „добри” мазнини.
Смята се, че то е толкова полезно за стимулиране на мозъка, колкото и боровинките. Заредено с витамини, минерли и фибри, авокадото също така е богато на олеинова киселина, която намалява нивата на холестерола в организма. Според някои изследвания предпазва от рак на гърдата, твърдят от femalefirst.co.uk. Витамините не са никак малко – включително А, който е много важен за кожата, костите и косата, а и засилва имунната система. Също и витамини В1,В2 и В6 – жизненоважни за добър метаболизъм, за по-добра концентрация и са незаменими при битката с депресията. Доказано е, че витамин В6 върши чудеса за нервната система и е особено полезен за намаляване на болките при ПМС.
Приемам възхитителния риск...Спомен за Х...
ЕКЗОТЕРИЧНИ „МАСКИРОВКИ“ И „СМЪРТТА НА ...
И какво като ОМИКРОН е тръгнал от ваксин...
ЕКЗОТЕРИЧНИ „МАСКИРОВКИ“ И „СМЪРТТА НА ...
И какво като ОМИКРОН е тръгнал от ваксин...
Наистина е много полезно, често го прибавям в зеленчукови салати и така се овкусява по-добре. Поздрави!!
цитирайkasnaprolet9999 написа:
Наистина е много полезно, често го прибавям в зеленчукови салати и така се овкусява по-добре. Поздрави!!
2 краставици
2 домата
1 маруля или салата
2 червени чушки
100 г маслини
100 г краве сирене или фета
1 глава червен лук
1 авокадо
2 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
сол и смлян черен пипер
Приготвяне:
• Краставиците се нарязват на кубчета, доматите на резени, лукът на тънки полумесеци.
• Марулята се измива и подсушава, след което се накъсва с ръце или се нарязва на тънки ивички.
• Чушките се почистват и се нарязват на ивици, а обеленото авокадо на кубчета.
• Сиренето се натрошава или се нарязва на кубчета.
• В купа за салата се смесват всичките подготвени продукти.
• Прибавят се маслините и гръцката салата с авокадо се разбърква внимателно.
• В малка купа се разбъркват зехтинът с лимоновия сок и се изсипват върху салатата.
• Овкусява се на вкус със сол и черен пипер.
• Гръцката салата с авокадо се разбърква още един път и се поднася.
Само дето е малко скъпичко...Иначе защо не!
Поздрави!
цитирайПоздрави!
написа:
Само дето е малко скъпичко...Иначе защо не!
Поздрави!
Поздрави!
Аз вече си имам дърво авокадо,но плод не очаквам:)
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене