Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2014 07:55 - Бърза помощ при инфаркт с лют червен пипер
Автор: iliada Категория: Хоби   
Прочетен: 5755 Коментари: 9 Гласове:
24

Последна промяна: 25.02.2014 08:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Според известният лечител Д-р Джон Кристофър, лютия червен пипер може действително да спре сърдечен пристъп  за около 60 секунди !
 Д-р Джон Кристофър казава: "През 35 години на практика, и работа с хора , аз никога, при повикване, не съм загубил и един пациент със сърдечен удар и причината е, когато отида - ако той все още e диша , му давам една чаша чай с лют червен пипер (една чаена лъжичка лют червен пипер в чаша гореща вода и в рамките на минути, той става)".
В частност лютият червен пипер е добре за  сърцето   и кръвоностната система .Ако имате притеснения за сърдечен пристъп , никога не напускайте дома без него!
   Неоспорими са ползите от приема на лют червен пипер за сърцето.Той  е  преследван безмилостно от правителството, заради лечебните си практики, като през цялото това време е помагал при лечението на пациенти с болести на сърцето, рак, туберкулоза, безплодие, ревматизъм, левкемия. Една от внушителните истории в дългата му кариера разказва за способността му да спре моментално сърдечен удар, ако даде на пациента да изпие чаша топла, подлютена с червен пипер, вода. Той казва: “Една чаена лъжичка лют пипер трябва да предотврати настъпващия инфаркт.” При пациенти с вътрешно кървене, доктор Кристофър казва, че, докато преброим от едно до десет кървенето ще спре.
   Аюрведа и китайската медицина препоръчват лютият червен пипер за правилно храносмилане, тъй като стимулира потока на стомашни секрети и слюнка.Лютият червен пипер подобрява ефективността на други билки. Локалното прилагане на лют червен пипер предизвиква дразнене в зоната на приложение, като по този начин, той помага да се отвлече вниманието на нервите от съвместните болки поради артрит. Лют червен пипер добавен във вода може да се използва за гаргара, за да лекува болки в гърлото.Капсаицинът в лютият червен пипер стимулира секрети, който помагат за изчистването на слузта от носа и белите дробове , изчистване на синусите и причинява изпотяване .Чаят с лют червен пипер е добър за настинки и грип. Когато всяка част от тялото е болна, притока на кръв в тази област обикновено е засегната .Лютият червен пипер помага да се отстрани този блокаж и стимулира притока на кръв, така ,че витамините ще се доставят правилно всички части на тялото и се отстраняват отпадъците. В допълнение към това е испособността да се спре сърдечните атаки. Лютият червен помага за намаляване на нивата на холестерола в кръвта.Лютият червен пипер също помага за разтваряне на фибрин, което причинява образуването на кръвни съсиреции намалява нивата на триглицеридите. Миризмата на лют червен помага при главоболие .Местно приложение на капсаицина също помага за облекчаване.Лютият червен пипер е източник на бета-каротин, което е полезно за намаляване на симптомите на астма, Витамин А, или бета-каротина в лютия червен пипер, дава защита срещу нахлуващите патогени чрез подпомагане развитието на здрави лигавици в носния пасаж, белите дробове и пикочните пътища, като по този начин се дава имунитет към инфекции. Когато се добавя към храната, лютият червен помага загуба на тегло поради подпомагане на правилното храносмилане. Той също така намалява излишния апетит, поради лоша абсорбция. Лютият червен пипер съдържа капсаицин, който има способността да се предотврати язви. Бета-каротинът, съдържащи се в лютият червен пипер, работи като добър антиоксидант, който предотвратява или ремонира щетите, причинени от свободните радикали , помагайки предотвратяване на атеросклероза и рак на дебелото черво. Лютият червен пипер е също е много ефективтивен за облекчаване на  диабетни увреждания , увреждане на нервите и сърдечни   заболявания.Той дава временно облекчение на болката от псориазис, херпес зостер невралгия, зъбобол
image.

За всеки един от случаите, читателят трябва да се консултира със съответния специалист и в никакъв случай да не действа на своя глава.Информацията и мненията са дадени с най-добри намерения от страна на автора.Читателят, който не се консултира с упълномощените медицински лица при предприемането на каквото и да е лечение или при взимането на който и да е продукт, поема всички рискове за щетите и уврежданията, причинени пряко или косвено от информацията в тази тема.

Копирано!





Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vostroto - Абсолютно вярно е за лечебните с...
25.02.2014 10:26
Абсолютно вярно е за лечебните свойства на лютия пипер, дори макар, че на някой може да му прозвучи абсурдно, лекува и гастрит.
Поздрави за полезната статия, Илиада!
цитирай
2. stela50 - Четох за полезността на лютите чушки,
25.02.2014 14:09
но не съм предполагала за вълшебните
лековити свойства на лютия червен пипер,
напротив винаги се е знаело, че лютото вреди
на стомаха. Много полезна информация, Иля,
особено за сърдечно болните.
Поздрави за поста !
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Pozdrawi!!
25.02.2014 15:19
http://blog.bg/theme.php?theme=880&success=1
цитирай
4. iliada - Да причинителят на гастрита вече се знае ,че е -
25.02.2014 18:21
написа:
Абсолютно вярно е за лечебните свойства на лютия пипер, дори макар, че на някой може да му прозвучи абсурдно, лекува и гастрит.
Поздрави за полезната статия, Илиада!

Helicobacter Pylori живее в човек, така че основният източник на инфекция е човек и затова не се учудвам ,че и с него го се справя лютия пипер:))
Хубава вечер ,vostroto!
цитирай
5. iliada - Интересно-ще се опитам да го запомня!:)
25.02.2014 18:23
sani110 написа:
люто=бял дроб+дебело черво
горчиво=сърце+тънки черва

Благодаря за формулата).!
цитирай
6. iliada - Да ,Таня дано не се налага да пием по спешност лют червен пипер!:)
25.02.2014 18:24
stela50 написа:
но не съм предполагала за вълшебните
лековити свойства на лютия червен пипер,
напротив винаги се е знаело, че лютото вреди
на стомаха. Много полезна информация, Иля,
особено за сърдечно болните.
Поздрави за поста !

цитирай
7. iliada - И преградки от мен Невенка!
25.02.2014 18:24
kasnaprolet9999 написа:
http://blog.bg/theme.php?theme=880&success=1

Мерси!
цитирай
8. makont - Лютиииии!
28.02.2014 12:41
Но пък колко полезно. Усмивки Илианка и хубави празнични дни!
цитирай
9. iliada - И приятно-зависи от дозата,makont!):
28.02.2014 19:06
makont написа:
Но пък колко полезно. Усмивки Илианка и хубави празнични дни!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iliada
Категория: Хоби
Прочетен: 5234673
Постинги: 6051
Коментари: 27723
Гласове: 78976
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. 1
2. 1
3. 1
4. 1
5. 1
6. 6.1
7. 11111