Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2017 21:09 - 10 съвета за повече пари след 10 години!
Автор: lichnifinansi Категория: Бизнес   
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.04.2017 21:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всеки от нас всеки ден мисли за пари малко или много. Всеки ден виждаме поне 5 неща, за които не ни достига сериозна сума пари.

Милионерите по света следват няколко техники, които не са нищо особено на пръв поглед и не са нещо, което хората не знаят, но са неща, които обикновено хората не правят.

Съвет # 1. Харчете по-малко! Огледайте се около себе си, колко много неща имате без те да са Ви важни или дори без да са Ви необходими. Нещата, за които можем всеки ден да харчим по-малко са много.

Кабелна телевизия - телевизията е едно от най-скъпите удоволствия за убиване на свободно време. Изследвания показват, че телевизорът е включен в 80% от българските домакинства и дневно 70% от свободното ни време отива там. Което от своя страна ни лишава от четене или действия, които биха ни донесли пари. Ако имате намерение да ставате милионер или поне малко по-богат със сигурност няма да имате много време за ТВ, а и само ще си загубите времето.Да не говорим, че месечно трябва да плащаме и абонаментна такса за нея.

Сметката за интернет.Тук съветът на автора на тази статия звучеше нещо от сорта да я оптимизираме и намалим подобно на тази за телефон, НО аз хич не съм съгласен.

Точно в ерата на интернет аз бих ви посъветвала точно обратното: да си осигурите добра, бърза и стабилна връзка с мрежата. Нито струва скъпо, нито няколко спестени лева ще ви помогнат особено в задачата ви да ставате богати! Напротив, Интернет е един добър инструмент по пътя към богатството, поне на теория :)

Кафенцата и биричките- Да, тези 5лв дневно, които давате по кафета може да ги добавите към сметката си за богатство, особено ако практикувате висенето там всекидневно.Вземете си собствена чаша за кафе тип термос както го правят американците и си осигурявайте дневната доза кофеин в движение.Така със сигурност ще спестите доста пари и ще си запазите утринната свежест идваща с горещото ароматно кафе! Но ако пък ви се виси и клюкари по кафетата май не е лошо да спрете да четете още тук! А, щях да забравя! И умната с кредитната карта,  интернет пазаруването и залагането онлайн.

Съвет # 2 Инвестирайте повече. Вземете парите, които сте спестили благодарение на стъпка 1 и ги инвестирайте! Спестили сте ги вече, така че няма да ви липсват, а и ще ги превърнете в нещо, което може да ви донесе печалба от всякакъв вид/може да ги инвестирате в обучение/.Ако ги сложите в някакъв вид финансови инструменти/застраховка живот, инвестиционен фонд, нещо смесено между двете/ не само ще спечелите известни данъчни облекчения, но и ще ви се начисляват лихви и дивиденти от няколко инвестиционни сметки.Разбира се фондовата борса носи страхотни проблеми през последната особено една година и въпреки това все още ви позволява да имате голям шанс да направите пари от спестяванията си, отколкото да ги оставите да стоят неподвижни в банковата ви сметка.И все пак задължително се консултирайте с човек, който разбира.

Съвет # 3. Ползвайте социалните мрежи. Един от най-малко скъпите начини за пускане и промотиране на свой бизнес на пазара е чрез социалните медии. Ако имате фирма, която желаете да се превърне в печелеща милиони трябва да започнете да използвате онлайн инструменти.Направете си безплатно Фен страница във Facebook и започнете да изграждате общността си. Използвайте Twitter и Linkedin, за да разширите още повече обхвата на влияние на бизнеса си. Колкото повече увеличавате мрежата си, толкова повече клиенти ще привличате. Също така създаването на блог ще ви помогне да се свързвате с клиенти и да комуникирате с тях по още един добър начин.Това ще ви помогне да разширите доходите си, без да ви струва много, но в никакъв случай няма да е лесно, не се заблуждавайте! Също така те са добра алтернатива на текстовите съобщения(SMS) и обажданията ако все още има някой от вас, който няма безплатни минути. :)

Съвет # 4 – Стани експерт

Сериозно ли искате да станете милионер? Ако имате желание поне да опитате трябва да се превърнете в експерт във вашата област или поне се обградете с такива/много по полезно би било дори в стаята с вашия екип вие да сте най-глупавия от всички/.Няма преки пътища към богатството. Бидейки експерт в това, което правите това ще ви отличи от конкуренцията и ще привлича клиенти.Опитайте се да научите всичко, което засяга вашия пазар и ниша и след това започнете да пишете статии и използвайте онлайн инструментите, за които говорихме в Съвет 3.Или пък съберете най-добрите ресурси, материали, статии и т.н и ги обединете в едно място, където ще носите много голяма стойност на своите читатели, точно както правя и аз с този сайт. В крайна сметка какво го интересува редовия читател кой е написал статията, авторска ли е и т.н Това, което би трябвало да го интересува е стойността и удоволствието, което ще му донесе материала! При Вас така ли е?

Съвет # 5 – Мрежа, мрежа, мрежа

Макар че този съвет няма как да не е свързан със Съвет 3, има какво да се каже за старомодната, олд фешън връзка лице в лице.Колкото повече си говорите с другите, толкова повече името на фирмата ви ще стои в съзнанието им/дано да е с хубаво/. Имате 30 секунди да представите това, което предлагате, без да ставате досаден. Така че раздавайте визитки, свързвайте се с другите хора и говорете за вашия бизнес, но и не прекалявайте. Направете го така, че другия да види ползата за самия себе си от вашата фирма, него и без това не го интересува нищо друго.Никога не знаете кога един бърз, непринуден разговор с непознат може да се превърне в добро бизнес предложение и възможност!

Съвет # 6 – Предложете продукти или услуги, към които клиентите ви да се връщат отново и отново

Когато става дума за вашия бизнес и затова какво продавате, помислете от какво се нуждаят хората, услуга или продукт, който ще могат /или ще се налага/ да използват отново и отново. Точно това правят милионерите! Най-добрия начин да изградите постоянни и големи приходи е като си осигурите постоянен поток от клиенти.Оферирайте нещо уникално за бизнеса, в който се намирате. Нещо, което да кара хората редовно да идват при вас като добър ресторант например или нещо, към което да се абонират, печеливш блог например!По този начин всички нови клиенти ще добавят към вече съществуващите приходи печалба, а няма да заместват изгубените ви от вчера потребители!

Съвет # 7 – Преместете се в по-евтин град

Интересен съвет и не е за пренебрегване!

Звучи по-лесно, отколкото да се направи в действителност, но ако наистина помислите колко може да спестите, този вариант никак не е за отхвърляне.Ако живеете в голям и скъп град започвате да харчите повече за всичко-от газ, ток и храна до жилище. Ако можете да живеете извън голям град ще успеете да намалите разходите си значително и да инвестирате разликата.Представете си парите, с които можете да разполагате ако отрежете или намалите някои от плащанията си като наем или нещо, което можете да премахнете като разход ако се преместите и да спестите примерно 30% или повече.Ако имате онлайн бизнес нищо не ви пречи да сте в по малък град, нали? Друг е въпроса за близки и семейство. Пак казвам звучи по-лесно отколкото да се направи, но все пак милионер не се става лесно, никак даже!

Поне на мен не ми изглежда лесно, за вас не знам.

Съвет # 8 – Разгледайте пазара на недвижими имоти

Недвижимите имоти е страшна дума за много хора в момента, но всъщност може да бъде нещо удивително добро за инвеститорите.Ако сте в състояние да инвестирате в пазара на недвижими имоти днес, когато цените и лихвените проценти са стигнали почти дъното може да увеличите шансовете си да станете милионер през 2017, дори и след това :)

Съвет # 9 – Намерете начин да печелите от лихви

Банковия сектор в момента е много конкурентен пазар и е възможно да намерите варианти да накарате парите си да работят за вас. Опитайте се да откриете инструменти и услуги, в които плащате по малко такси и печелите повече лихви.Това ще се окаже много благоприятно за вас в дългосрочен план независимо дали ще станете милионер или не/ по вероятно е да не станете /!

Съвет # 10 – Спестявайте

Ако се вслушате в предните съвети като например да харчите по-малко, да намалите разходите си, да инвестирате, ще имате допълнителни, екстра пари, чрез които ще можете да започнете да спестявате повече.Това ще ви помогне в моментите, в които ще претърпявате провали, икономиката ще е западнала, няма да имате работа и т.н.Възможността за “черни дни” никога не е толкова далеч, тя постоянно дебне зад ъгъла. Когато имате спестявания най-малкото ще сте по спокойни за това какво може да стане ако предприемете някакъв риск или ако останете без работа.

Започвайки с идеята да заделяте 10% от приходите си е един страхотен старт.

Ако поддържате редовно това ниво на спестявания, преди да се усетите ще имате сериозна сума пари зад гърба си. Когато правите това не забравяйте и Съвет # 2 да инвестирате разумно спестяванията си, за да увеличите приходите си!

Бонус съвет:

И накрая един съвет от lifehack.bg как да станете милионер! Вземайте колкото се може повече пари от песимистите, защото те и без това НЕ очакват да им ги върнете обратно!

В заключение

Да станеш милионер изисква дисциплина, поне така казват милионерите! Но може и да се превърне в забавна игра, в която почти винаги да сте победител именно благодарение на тази дисциплина. Ако използвате тези съвети вие със сигурност ще намерите повече пари в джоба си след известно време, в края на 2017г.

Е,  малко вероятно е да станете милионер, но все пак нека бъдем в реалността и да се радваме на това, което имаме, защото има хора, които нямат и наполовина толкова!






Гласувай:
2



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lichnifinansi
Категория: Бизнес
Прочетен: 21479
Постинги: 12
Коментари: 4
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930